OFERTA EDUCAȚIONALĂ – ȘCOALA PARADIS – AN ȘCOLAR 2021-2022-
În anul școlar 2021-2022 Școala Gimnazială Paradis va funcționa cu trei niveluri de
învățământ, după cum urmează:
Nivelul preșcolar – 6 grupe de copii ( 100 de copii)
- 3 grupe mici,
- o grupa mijlocie
- 2 grupe mari
Nivelul primar – 8 clase de elevi ( 156 de elevi) –
- 2 clase pregatitoare,
- 1 clasa I
- 2 clase a II-a
- 2 clase a III-a
- 1 clasa a IV-a.
Nivelul gimnazial 5 clase elevi ( 86 elevi )
-2 Clase a V-a
- 1 clasa a VI-a
- 1 clasa a VII-a
- 1 clasa a VIII-a
Nivel liceal –linia Cambridge -4 clase elevi ( 37 elevi)
-1 clasa a IX-a
-1 clasa a X-a
- 1 clasa a XI-a
- 1 clasa a XII-a
Numar total de copii –379 copii
Școala dispune de un cadru modern în care se desfășoară activitățile instructiv-educative, echipat cu aparatură de ultimă generație (table interactive, mobilier ergonomic, laptop- uri), spațiu de joacă, spațiu amenajat pentru desfășurarea prelor de educație fizică. Elevii servesc masa la restaurant, beneficiind de un regim alimentar echilibrat, supravegheat de un nutriționist, în concordanță cu nevoile vârstei. Siguranța copiilor este primordială pentru noi și de aceea ne-am asigurat că toate activitațile desfășurate în școală și în afara ei sunt perfect sigure. Astfel, școala este în permanență supravegheată și sigură, lucruri certificate și de autorizația PSI și de monitorizarea permanentă video. Sănătatea copiilor
și menținerea ei este foarte importantă pentru noi și de aceea un medic specialist pediatru monitorizează starea de sănătate a elevilor de două ori pe săptămână.
– Sălile de clasă sunt spațioase și amenajate sub forma unor laboratoare – Laboratorul de științe, laboratorul de istorie-geografie, laboratorul de lingvistică, laboratorul de informatică și laboratorul de artă.
– Activitățile din școală sunt asigurate de cadre didactice cu înaltă pregătire profesională.
Școala Paradis are o echipă capabilă cu care să-și implementeze proiectul ambițios pe care și-l propune. Toate cadrele didactice din Școala Paradis au studii superioare și participă permanent la cursuri de formare continuă, fiind interesate de imbunătățirea calității procesului educațional și de autodepășire. Ele acordă atenție necesităților fiecărui copil.
Tocmai de aceea clasele din scoala nu depășesc 20 de elevi. Astfel, fiecare elev beneficiază de un timp mai mare de interacțiune cu cadrul didactic, acesta din urmă având posibilitatea de a lucra individual cu elevii și de a le descoperi punctele tari spre a le valorifica sau, dimpotrivă, de a le gasi punctele slabe și a le remedia.
– Proiect educațional competitiv
– Rezultate școlare excepționale
– Continuitate ( instituție, colectiv de copii, cadre didactice, proiect educațional) – Toate proiectele educaționale începute în grădiniță au continuitate și le întâlnim mai târziu la ciclul primar, la Școala Paradis și acum și la ciclul gimnazial.
– Influențe din Curriculum britanic ( metode, procedee) – urmare a unui parteneriat de succes cu un prestigios colegiu din UK.
– Programul este adaptat după necesitățile copiilor și ale părinților.
– Program 8.00 – 18.00
– Program de masa
– Micul-dejun – 9.10 – 9.20
– Masa de pranz – 13.00-13.30
– Gustarea de dupa-amiaza – 15. 45 – 16.00
– Programul de dimineata – 8.00 – 13.00
– Program de after-school, combinat cu cluburi/opționale.
– cuprinde orele de curs obligatorii
– Programul de dupa-amiaza – 13.30 – 18.00 – cuprinde orele de odihna, programul
“after-school” si orele de la cluburi si optionale.
– Paletă largă de opționale: pian, chitară, dans, șah, înot, artă, band, fotbal,.
– Program de responsabilizare socială
– Educație ecologică.
– Acordăm o atenție deosebită aplicabilității cunoștințelor teoretice – geografie si istorie aplicată, matematică etc.
– Orele de sport se desfășoară în aer liber sau în spațiul special amenajat;
-Material didactic modern, variat, adecvat pentru fiecare obiect de studiu
Școala de vară
- English for fun
- Clubul cercetasilor
- Clubul de inot
- Atelierul de ceramica
- Tabere si excursii
- Activitati practic- gospodaresti
Oferta Paradis vine în întâmpinarea unor necesități impuse de societatea actuală, prin armonizarea Curriculum-ului național cu principiile și metodele didactice din Marea Britanie.
Astfel, copiii studiază program intensiv de limba engleza , dupa manuale si caiete de lucru certificate Cambridge. Datorită parteneriatelor încheiate cu școli din Marea Britanie copiii beneficiază de metode de predare și strategii didactice folosite în școlile din Marea Britanie, ce au fost dobândite de cadrele didactice de la Paradis în cadrul schimburilor de experiență cu
aceste școli ce au și nivel preșcolar.
Ca proiecte extra-curriculare deosebite mentionăm: - Școala Părinților – consiliere psihopedagogică pentru părinți,
- O jucărie, o bucurie – proiect de responsabilizare socială,
- ,,Cuza ne unește” lecții demonstrative desfășurate împreună cu părinții în cadrul cărora sevalorifică cunoștințele copiilor, dar în același timp se cultivă patriotismul și mândria de a fi român, apartenență națională.
- ,,Lumină din lumină ” lecții demonstrative desfășurate împreună cu părinții în care educația religioasă a copiilor se face într-un mod foarte plăcut și practic, copiii invățând alături de părinți să lucreze în familie la un proiect comun: ouă pictate, cozonac, pască sau icoane pe sticlă.
Întregul proiect e conceput să apropie copilul de familie și familia de biserică și împreună să
participe cu emoție și trăire sărbătorile religioase. - ,,Culoarea, balsam pentru suflet ” – vernisaj de pictură în cadrul căruia sunt expuse lucrările copiilor. Astfel munca lor la opționalul de pictură e valorizată și este incurajată exprimarea lor prin intermediul picturii, ei fiind totodată și educați artistic.
– ,,Petale de primavară” – recital de pian cu tradiție, unde micii pianiști din Paradis susțin mini-concerte în fața părinților, în locații deosebite (Muzeul Unirii, Muzeul “Mihail
Kogălniceanu”)
-Spectacol “Copilărie în Paradis” la sfârșit de an școlar, în cadrul natural de la Școala Normală “Vasile Lupu” Iasi
Spectacole tematice de Crăciun și de 8 martie, desfășurate la Teatrul “Luceafărul”,
adevărate “perle” de acte artistice.
– Proiect “Poți vorbi corect” – Program de logopedie sub îndrumarea doamnei logoped Amalia Constantin – pentru elevii clasei pregătitoare
– Atelierele de abilități practice: – ,,Atelierul lui Moș Crăciun”
,,Atelierul Iepurașului de Paște”
,,Târgul Toamnei”
– Excursii tematice și tabere școlare ce au atât importanță educativă, culturală, cât și în plan personal ca dezvoltare a gradului de independență.
Costuri program educațional Paradis
Taxa de școlarizare pe lună este în cuantum de ……….. lei, la care se adaugă costurile opționalelor și cluburilor alese de fiecare părinte pentru copilul său. Masa se servește în restaurant, costul unei zile (mic dejun, prânz și o gustare după amiază) variind între …….lei și …. lei pe zi. În perioada Școlii de vară taxa de școlarizare se calculează în funcție de numărul de zile frecventate , la care se adaugă costul mesei.
Structura anului școlar respectată de Școala Paradis este identică cu cea MECTS, dar există și posibilitatea de a frecventa școala în perioada vacanțelor intersemestriale și în timpul verii .
În aceste perioade prezența nu este obligatorie, iar copiii vor participa la activități diversificate
care le modelează personalitatea , aplicând teoria inteligențelor multiple a lui Howard Gardner.