Paradis College
Cambridge
BSO
COBIS
Aracip

Povestea noastră

Puterea unui vis – Paradis!

…Zice-se ca poveștile încep cu A fost odată ca niciodată …așa e vorba, din moși strămoși, cum că poarta lui a fost odată…te îndeamnă să îți întemeiezi o nouă lume o dată cu citirea fiecărei slove. Să pășești și să ai  încredere în cel ce a creat din cuvinte, vis și magie o poveste!

Ei bine da…a fost o dată ca niciodată  un om pe care Dumnezeu îl iubea nespus de mult. Atât de mult încât îi oferise un dar neprețuit – acela de a dărui semenilor săi armonie, înțelepciune – izvorâtă deopotrivă din cunoaștere și intuiție- stropi de frumoasă zburdălnicie, dorința de a lăsa peste ani frumoase aduceri aminte oamenilor pe care i-a cunoscut, dar și puterea de a visa și curajul de a-și împlini visurile!

Și, la vremea cuvenită, a  început povestea…Într-un loc nu mic, dar nici mare, pregătit însă să-i primească pe toți cei ce trecându-i pragul se vor fi simțit acasă. Povestea trebuie că nu a început de dragul poveștilor… a-nceput de dragul copilăriei, din dragoste pentru lumea jocului  serios și din dorința de a face educație cu dragoste.

În drumul spre desăvârșire, prin multe încercări le-a fost dat să treacă personajelor de poveste, copii și dascăli deopotrivă. Dar toate cu bine le trecură, fiindcă nu exista zi în care să nu se bucure de zâmbetul tainic al copilăriei și de stropii de magie pe care o dată dascălii îi revărsau asupra copilașilor lor, îi primeau  înapoi sub forma stropilor de lumină, din care izvorau nemaiîntâlnite idei și visuri.

Și iată așa, cu încredere și profesionalism, cu magie și vis,  a început să prindă rădacini temeinice Copacul Paradis. Iar rădăcinile fiindu-i temeinice, reușeau frunzulițele copacului –  preschimbate în vesele chipuri de copii – să trăiască experiențe într-un an, cât alții în zece!

Experiențele acestea se vor preschimba peste ani în izvorul la care fiecare dintre copii se va  întoarce.

Întorcerea se face, știm bine,  prin cele mai dragi aduceri aminte și, negreșit,  amintirile copilăriei din Paradis vor fi despre creativitate,  despre dragul   nesfârșit de jocul serios, despre curajul de a crede și a  reuși, despre bucuria de a descoperi că ideea fiecăruia ar putea fi cea mai bună, despre surprinderea că ai fost pregătit să te descurci atât de bine în situații reale de viață.

Când îți vei dori  ceva cu adevărat, întreg Universul îți va da puterea și energia de a-ți împlini visul! Noi vrem să-ți dăruim încrederea că poți să reușești și astfel, copile drag, visul tău va ajunge sus, sus de tot – lângă soare! Fiindcă se va împlini!

După 10 ani mai frumoși decât în cele mai îndrăznețe visuri, povestea merge mai departe, mai întâi de toate cu Dăruire pentru Excelență!

2005

Apar primele rădăcini ale poveștii noastre. Înființăm Asociaţia ,,Paradisul Copiilor” și visăm să ajungem cât mai sus.

2005, octombrie

Răsar primele ramuri. Autorizăm nivelul preșcolar sub denumirea de Grădiniţa Paradis.

2008

Copacul nostru se înalță din ce în ce mai mult. Autorizăm nivelul primar, sub denumirea de Şcoala Primară Paradis.

2011

Avem primii invitați de seamă. Întâlnire strategică cu Mandy Johanson, managerul Școlii Newlands din Seaford, U.K.

2012

Învățăm de la cei mai buni. Întâlnire strategică cu Graham Best, managerul St Johns College în Portsmouth, UK

2013, mai

Se acreditează nivelul preşcolar al Şcolii Primare „Paradis” Iaşi prin Ordin Ministru nr. 4020 din 28.06.2013

2014, martie

Creștem continuu. Autorizăm nivelul gimnazial și ne redenumim în Şcoala Gimnazială Paradis.

2014, iunie

Noi oaspeți: întâlnire strategică alături de Zachary Worrall, director adjunct la Junior school, St. Johns College.

2015, mai

Copacul nostru dă primele roade. Acredităm ciclul primar și ne facem planuri mari de viitor.

2015, iunie

Deja nu mai este cale de întoarcere. Primim autorizația Cambridge de la Cambridge Assessment International Education.

2017, mai

Facem școala cu adevărat altfel. Prima ediţie a Festivalului „Nikola Tesla” și deschidem Laboratorul științific interactiv „Nikola Tesla”

2017, octombrie

Avem parte de un moment unic în dezvoltarea noastră: vizita Alteţei Sale Regale Princepele Radu al României.

2018, martie

Inaugurăm parteneriatul cu domnul scriitor S.F. și jurnalist, Alexandru Mironov, iar școala noastră devine satelit al revistei ,,Știință și tehnică”.

2018, mai

Nu ne oprim din evoluție. Devenim membri Round Square, una dintre cele mai importante comunități educaționale la nivel internațional.

2018, mai

Primim încă o recunoaștere a muncii noastre neîntrerupte: diploma de inovare în educaţie în cadrul Salonului de Inventică. Vrem să arătăm că se poate și altfel.

2018, septembrie

Trecem din nou granițele țării și suntem primiți cu bucurie în comunitatea Leader in me, alături de școli din alte 55 de țări de pe întreg globul.

2019, mai

Copacul Paradis ajunge la maturitate. Devenim Paradis International College, odată cu lansarea nivelului liceal, autorizat Cambridge.

Mesajul directorului

Când am lansat proiectul educațional Paradis în 2005, aveam deja mulți ani de experiență didactică și managerială și simțeam de multă vreme nevoia unei schimbări în sistemul educațional. Nevoia a devenit acută în momentul în care am devenit mamă și am înțeles cât de importantă este educația personalizată care pune în centrul ei copilul ca întreg, preocupându-se în mod constant de fericirea, motivația și formarea armonioasă a personalității acestuia.

CITEȘTE MAI MULT

Contact

Adresa VEZI HARTA

Str. Iancu Flondor, Nr. 2 M

Telefon

0722133091 / 0725893627

Email

contact@paradis-college.ro

Comunitate