Artele spectacolului

Credem cu tărie că actoria este o modalitate excepțională prin care elevii își construiesc încrederea în sine și învață să-și gestioneze emoțiile, pentru că este nevoie de curaj pentru a urca pe scenă în fața unei mulțimi.

Actoria presupune ca elevii să joace personaje diferite, provenind din medii diferite, ceea ce le permite să dezvolte o mai bună înțelegere a naturii umane și a culturilor. De aici, ei își dezvoltă empatia și inteligența emoțională, care sunt abilități importante pentru întreaga viață.

Practicând arta spectacolului, elevii își dezvoltă atât concentrarea, cât și memoria, expresivitatea, vocabularul, tehnica de vorbire, dar și obișnuința de a lucra în echipă, adoptând o atitudine de susținere și de colaborare.

Începând de la grădiniță și până la liceu, la Paradis International College acordăm o importanță deosebită actoriei, absolut toți copiii fiind implicați în realizarea pieselor de teatru și musical-urilor pe care le prezentăm la serbările noastre sau în cadrul unor competiții.

Au rămas în memoria colectivă a comunității Paradis ca evenimente speciale multe dintre producțiile puse în scenă de copiii și profesorii noștri de-a lungul timpului: Fantoma de la operă, Mary Popins, Alice în Țara Minunilor, My Fair Lady, Peter Pan, Sunetul muzicii, Vrăjitorul din Oz, Matilda, Regatul de gheață, Polar Express, Liliacul sau Un pedagog de școală nouă.

Asigurăm elevilor noștri oportunități frecvente de a participa la spectacole de teatru, adecvate fiecărei grupe de vârstă.

Această activitate este foarte apreciată de elevi, care trăiesc din plin energia specială din sala de spectacole, apreciază munca din spatele reprezentației și își dezvoltă atenția, abilitățile de înțelegere și pe cele lingvistice.

Noul campus al Paradis International College beneficiază de o sală de spectacole cu 200 de locuri, cu dotări profesionale (scenă, lumini, instalație de sonorizare, culise, garderobă) și va fi locul în care copiii vor avea posibilitatea de a integra și prezenta experiențele acumulate în orele de teatru, muzică și arte.