Nivel liceal

La liceu, elevii noștri au posibilitatea de a opta între linia românească și linia Cambridge.
Nivel liceal - linia românească

Urmând linia românească, elevii vor studia Curriculum naţional românesc, pentru liceu pe filiera teoretică, profilul real, specializarea științele naturii, limbile de predare română și engleză (bilingv).

Această specializare ne permite construirea unui orar care să cuprindă suficiente ore, atât din aria științelor exacte, cât și din aria celor umaniste și permite elevilor alegerea oricăror domenii universitare la sfârșit de liceu.

Ciclul liceal se va finaliza cu examenul național de Bacalaureat. În clasa a XII-a, elevii vor beneficia de ore suplimentare în scopul pregătirii pentru examenul de Bacalaureat și pentru admiterea la universități.

Elevii au posibilitatea de a alege module opționale, care îmbrățișează nevoia elevilor de a se dezvolta într-un mediu creativ, ancorat la realitate și la nevoile actuale ale societății. Astfel, propunem abordarea unor module în cadrul cărora vom studia Introducere în inteligența artificială, Introducere în bioinformatică, Învață cum să înveți, Cărți interzise, Nutriție sportivă, Elemente de teologie și filosofie, Studii de film și Nutriție sportivă.

Nivel liceal - linia Cambridge

Paradis International College este mândru să facă parte din școlile care urmează un curriculum Cambridge, special conceput pentru școlile internaționale din întreaga lume și destul de asemănător curriculumului britanic. Acest lucru asigură continuitate pentru elevii care se mută în țări diferite, dar la școli ce urmează un curriculum comun – cel Cambridge. Acreditarea Cambridge reprezintă o certificare a calității educației oferite elevilor de liceu și siguranța că vor fi pregătiți temeinic pentru a putea intra la universități de top din Europa și din lume.

Liceul Paradis – linia Cambridge permite elevilor de IGCSE (clasele a IX-a și a X-a) să studieze materii obligatorii, importante pentru formarea bazelor culturii generale (matematică, engleză – ca primă limba, științe, limbă străină – germană sau spaniolă), alături de materii de care ei sunt pasionați sau atrași. Oferta Paradis pentru liceu – linia Cambridge este foarte vastă și variată, oferind 15 obiecte de studiu, cum ar fi: geografie, istorie, Computer science, sociologie, psihologie, artă, biologie, fizică, chimie, matematică, Global perspectives, Business, muzică, germană, spaniolă, engleză.

Predarea, exclusiv în limba engleză, se face foarte interactiv și aplicat, centrată pe nevoia fiecărui elev în parte, dar în același timp încurajează cercetarea și independența, implicarea activă în procesul educațional, astfel încât absolventul de liceu Paradis va putea avea succes în orice domeniu va merge mai departe, devenind un adevărat lider și făuritorul propriului viitor.

Examenele susținute în timpul liceului – IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) la sfârșitul clasei a X-a și A Levels – echivalentul bacalaureatului (în clasa a XI-a și a XII-a) sunt recunoscute la nivel internațional și se pot și echivala cu bacalaureatul românesc.

PREGĂTIREA PENTRU ADMITEREA LA UNIVERSITATE

La Paradis International College, elevii noştri parcurg un proces de autocunoaştere holistică, iar noi suntem alături de ei la fiecare pas.

Alegerea universităților și carierei sunt prioritare, elevii fiind îndrumați în acest proces, ţinând cont de profilul psiho-emoțional și înclinațiile fiecăruia în parte.

Încă de la admiterea la liceu, iar mai apoi pe tot parcursul şcolarizării, efectuăm evaluări individuale detaliate, în care sunt implicați nu numai psihologii și consilierii școlii, ci și profesorii care au îndrumat elevul până atunci.

Atunci când îndrumăm un elev în alegerea universităților la care va aplica, ținem cont de aptitudinile acestuia și de nivelul său academic, încercând să găsim împreună soluția care va oferi fiecărui viitor student satisfacerea optimă a necesităților sale intelectuale și emoționale.

Consilierea și planificarea se intensifică în clasele a XI-a și a XII-a, când elevii primesc îndrumare personalizată în toate etapele procesului de aplicare la universitate:

  • teste de personalitate;
  • cercetarea opțiunilor de carieră;
  • stagii de pregătire şi cursuri de formare;
  • explorarea domeniilor de studiu și studierea programelor pentru fiecare specializare aleasă;
  • aflarea informațiilor necesare cu privire la mediul universității la care vor aplica și la viața de student din acele instituții, dincolo de cele găsite pe platformele oficiale;
  • sprijin în redactarea eseurilor, a scrisorilor de intenție sau a personal statement-urilor;
  • obținerea scrisorilor de recomandare;
  • organizarea de interviuri simulate;
  • pregătirea şi depunerea aplicațiilor universitare şi urmărirea ofertelor.

DESTINAȚII UNIVERSITARE

Delft University of Technology – Aerospace Engineering și Nanobiology – Joint Degree: Faculty of Applied Sciences (Delft University of Technology) & Erasmus School of Medicine (Erasmus University Rotterdam)

City, University of London – Law

Eindhoven University of Technology – Mechanical Engineering

NHL Stenden University, Meppel – International Teacher Education for Primary Schools (ITEPS)

Rotterdam School of Management – Erasmus University Rotterdam International Business Administration

University of Groningen – Economics and Business Economics

University of Lille – Business Management

 – Cinci dintre aceste universități sunt în top 80 în lume în domeniul de studiu ales de elevii noștri – 

REZULTATE LICEU LINIA CAMBRIDGE

Procedura de admitere - nivel liceal