Activități co-curriculare

La Paradis International College am înțeles că posibilitățile de învățare sunt nesfârșite și că pregătirea pentru viitor nu se poate realiza numai trecând prin programa școlară. Credem cu fermitate că o educație completă se realizează atât prin activitățile academice, cât și prin oportunitățile de învățare co-curriculare. Combinate, aceste elemente modelează dezvoltarea elevilor și au impact important pe tot parcursul vieții.

Programul nostru complex de activități, evenimente, proiecte, tabere și excursii le permite elevilor să găsească arii de interes pe care să le poată explora, de care să se poată bucura, care să asigure dezvoltarea acestora pe toate planurile (academic, spiritual, cultural și fizic).

Extinderea curriculumului academic:

– Cluburi de performanţă la matematică, fizică, chimie şi limba română
– Arhitectură
– Astronomie
– Robotică şi programare
– Şah
– Debate
– MUN – Model United Nations
– Public Speaking
– Paradis Media Academy
– Redescoperă Iaşul

Leadership și serviciu pentru comunitate:

– Tansa – loc de poveste
– Leader In Me
– Let’s Do It, Paradis!
– Pădurea Paradis
– Evenimente caritabile

Arte și cultură:

Paradis Music School – cluburile de Chitară, Pian, Tobe, Canto, Grup vocal și Band
Arte plastice, Dans, Teatru

Sport:

Baschet
Fotbal
Handbal
Taekwondo
Aikido
Înot

Tabere și excursii:

– Şcoala de supravieţuire
– Tabere
– Excursii tematice

Arte și cultură

La Paradis International College ne propunem să educăm toţi copiii pentru a înţelege şi aprecia artele, ne dorim ca cei mai mulţi să participe măcar la o activitate artistică, iar cei mai buni să exceleze într-un domeniu artistic, deoarece abilităţile pe care le vor dobândi acum, vor dura toată viața.

Credem că scopul principal al educaţiei artistice este de a contribui la dezvoltarea unor adulţi compleţi, capabili să ducă vieţi sănătoase şi productive în societatea viitorului.

Fie că este vorba de a picta, a desena sau a modela ceramica, fie că vorbim despre a învăţa să cânte la un instrument muzical, de a performa în banduri sau în coruri, de a juca în piese de teatru sau în musicaluri, ori de a face design cu ajutorul imprimantelor 3D, există multe oportunităţi de exprimare artistică în şcoala noastră.

Concursuri artistice

Elevii noştri sunt încurajaţi şi susţinuţi să participe la competiţii artistice interne şi internaţionale şi iată câteva dintre rezultatele acestora:

– Premiul special pentru cel mai bun spectacol (clasele I-IV) – Trupa Legendarii, în Festivalul Hai la teatru! al trupelor din şcolile şi liceele judeţului Iaşi, ediția a XVI-a, martie 2023, organizat de Teatrul „Luceafărul” Iaşi;
– Premiul special pentru coregrafie (clasele I-IV) – Trupa Spiriduşii, în Festivalul Hai la teatru! al trupelor din şcolile şi liceele judeţului Iaşi, ediția a IX-a, martie 2015, organizat de Teatrul „Luceafărul” Iaşi;
– Premiul special al juriului la concursul Piticul de ciocolată, ediţia a VIII-a, 2018;
– COBIS Virtual Music Competition, 2022 – The Best Ensemble Category Trophy;
– Concursul Sunetul Muzicii, mai 2020 – Marele premiu, chitară electrică;
– Muzica ne poate uni, concurs internaţional de interpretare, aprilie 2020 – Premiul I, chitară electrică;
– Olimpiada Naţională Corală, secţiunea gimnaziu, etapa judeţeană, Premiul I cu Grupul vocal-instrumental Pure Beat Festivalul – concurs de muzică pentru copii Euro Music 2016, Ediţia a IV – a, Târgu Jiu – Premiul I cu Formaţia Pure Beat.

Sport

La Paradis International College punem accent pe sănătatea şi starea de bine a fiecărui elev. Prin urmare, încurajăm toţi elevii să se implice în activităţile sportive, deoarece acestea joacă un rol-cheie în dezvoltarea psiho-emoţională şi fizică pe termen lung.

În plus, faţă de orele de educaţie fizică, aproximativ 60% dintre elevii şcolii participă la cluburile de handbal, fotbal, baschet, aikido şi taekwondo.

Copiii sunt implicaţi în competiţii sportive între clase, pe nivel primar organizându-se un campionat de fotbal, iar pe nivel gimnazial şi liceal, unul de baschet.

Noul campus al Paradis International College beneficiază de o sală de sport complet echipată, de o piscină interioară și două terenuri profesionale de sport cu nocturnă, dintre care unul cu gazon artificial, nisip cuarțos și granule de cauciuc și unul multisport, cu suprafață din tartan.

Mai mult, noul campus înglobează și o zonă de well-being, care va putea fi folosită de elevi și de profesori, cu sală de fitness, salină și două saune (una cu infraroșu și una umedă). Aceste facilități vor fi deservite de personal de specialitate, pentru a garanta siguranța elevilor noștri.

Tabere și excursii

De la prima noapte departe de casă în grupa mare, până la excursiile de mai multe săptămâni din anii de liceu, programul Paradis International College de tabere, excursii tematice sau școli de supraviețuire, le lărgește elevilor noștri orizonturile, le oferă o gamă largă de provocări și le schimbă viziunea despre ei înșiși și despre lumea care-i înconjoară.

Aceste oportunități de a participa la activități departe de mediile familiale și de școală, provoacă elevii să fie independenți și să-și dezvolte abilitățile de cercetare, gândire și comunicare.

Toate aceste activități sunt conduse de personal calificat și experimentat, deoarece Paradis International College pune în prim-plan siguranța copiilor