Conferință internațională Round Square organizată de Paradis International College

Limbajul științei este universal și construiește punți peste națiuni, de aceea elevi și profesori de la 6 școli din India, Chile, Statele Unite ale Americii și Germania și-au dat întâlnire la Paradis International College pentru a participa, timp de o săptămână, la Conferința Internațională Round Square “A Mountain of Science”. După primirea tradițională cu pâine și sare, invitații noștri au făcut un tur al școlii însoțiți de elevii Paradis, au modelat obiecte din ceramică în cadrul unui workshop, au învățat să-și creeze propriile parfumuri și s-au întrecut în diferite competiții sportive. În Camera Senzorială le-au fost puse la încercare toate simțurile, apoi au fost provocați să găsească indicii pentru a evada din Escape Room.

Delegațiile din străinătate și elevii Paradis participanți la Conferința Internațională Round Square „A Mountain of Science” au avut parte și de călătorii științifice fascinante alături de invitații noștri speciali. Ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu i-a purtat de la Cercul Polar până în deșert povestindu-le despre competițiile la care a participat și oferindu-le o adevărată lecție de viață despre învingători. Neurochirurgul Bogdan Iliescu le-a dezvăluit misterele creierului și le-a vorbit despre puterea muzicii de a ne face mai fericiți și mai creativi. Iar alături de cel mai renumit vânător de eclipse din țară, Cătălin Beldea, au călătorit pe tot mapamondul pentru a observa aceste fenomene astronomice grandioase.

Aventura științifică a continuat apoi la munte. Participanții la Conferința Internațională Round Square ”A Mountain of Science” au făcut drumeții în Cheile Bicăjelului și cățărări pe Via Ferrata „Astragalus”, cel mai mare traseu de escaladă cu cablu de oțel din România, activități care le-au activat spiritul de aventură și de leadership și i-au ajutat să își depășească temerile. Pentru reușita misiunii noastre de cățarare pe cel mai mare traseu de escaladă cu cablu de oțel din România, a fost esențial spirijinul pe care l-am primit din partea alpinistului Constantin Lăcătușu și a colegilor săi, Irina Rusu, de la Clubul Eco-Turistic „Dr. Gheorghe Iacomi” Piatra Neamț, și Claudiu Lungu, ranger la cabana „Ecolog”. Primul român care a cucerit vârful Everest și Claudiu Lungu, cei care au fondat și amenajat Via Ferrata „Astragalus”, i-au ajutat pe toți elevii participanți la Conferința Internațională Round Square să se cațere în condiții de vreme nefavorabilă.

O serie de activități de învățare experiențială, baza formării autentice la Paradis International College, au încheiat cu succes Conferința Internațională Round Square organizată de școala noastră. Delegațiile de la cele 6 școli din India, Chile, Statele Unite ale Americii și Germania au avut parte de experiențe de învățare în situații concrete de viață, ofertante din punct de vedere științific, în munții României. Ambasadori pe tot traseul le-au fost liceenii Paradis, care merită din plin felicitările noastre.