Paradis Music School

Aproape jumătate dintre elevii școlii, de toate vârstele, participă la activitățile Paradis Music School, într-o atmosferă plină de viață, care oferă oportunități nesfârșite de afirmare și de performanță. Inspirăm aici elevii să se bucure de muzică, atât în sala de clasă, cât și în săli de spectacole sau spații neconvenționale.

Elevii implicați în aceste activități nu numai că se bucură și se relaxează prin muzică, ci învață autodisciplina și determinarea, atenția și lucrul în echipă, muzica având un efect benefic asupra performanței lor academice în general.

În noul campus, Paradis Music School va beneficia de 12 spații de lucru pentru lecții individuale de instrument sau voce și de 4 săli pentru band sau pentru predare în grupuri mai mici. Există, de asemenea, o sală echipată cu instrumente din toate tipurile, cu un concept integrat de sală de clasă în care este încorporat un spațiu pentru band, care va fi folosită pentru predarea în grup.

În cadrul Paradis Music School își unesc forțele profesori care susțin cursuri individuale de pian, chitară (clasică, electrică și bass), tobe, canto şi coordonează bandurile școlii și corul Paradis.

În cadrul orelor de muzică de la clase și de la cluburi, punem accent pe înțelegerea muzicii, elevii fiind introduși în conceptele de ritm, melodie, armonie, tempo, timbru, li se dezvoltă calitățile auditive, memoria muzicală, tehnica vocală și abilitățile de compoziție. De asemenea, explorăm împreună muzica din diferite culturi și perioade ale istoriei.

La cluburile de muzică sunt abordate toate genurile muzicale, de la muzica clasica, la jazz, folk, rock etc., repertoriul variind de la cel accesibil la cel mai rafinat.

În timpul anului școlar, Paradis Music School organizează mai multe evenimente exclusiv muzicale (concerte: Back to School Concert, Autumn Symphony, Highway to Paradis și recitaluri pentru fiecare dintre instrumente) și participă și la alte activități artistice sau academice ale școlii (de exemplu, la vernisajele în mișcare sau la activitatea dedicată zilei de 24 ianuarie – Cuza ne unește).

În vacanța de vară, organizăm o foarte apreciată tabără de muzică, Paradis Music Camp, al cărei principal scop este perfecționarea fiecărui artist prin ateliere de grup de instrumente și canto, îmbinate cu activități în aer liber, într-o atmosferă neconvențională și plină de energii pozitive. Această tabără se finalizează fie printr-un concert, fie prin realizarea de clipuri muzicale.