Public Speaking

Activitățile dedicate dezvoltării abilităților de vorbire în public sunt de tradiție la Paradis International College și reprezintă puncte-cheie în programul nostru co-curricular. Aceste evenimente sunt concepute pentru toate grupele de vârstă, începând de la nivel preșcolar, până la liceu, și sunt cadrul în care elevii dobândesc deprinderi pe care le vor folosi toată viața: de a vorbi cu încredere în fața unui număr mare de oameni, de a crea un argument, de a vorbi în mod persuasiv și de a împărtăși cu ceilalți opiniile lor. 

Astfel, la grădiniță, copiii participă la o activitate în cadrul căreia își prezintă pasiunea în fața colegilor. Elevii de la clasa a II-a până la clasa a V-a au ocazia de a exersa vorbirea în public în cadrul Speaker’s Corner, unde își prezintă opiniile legate de o temă dată (de exemplu libertate sau leadership).

Începând cu clasa a VI-a până la liceu, elevii participă la concursul Public Speaking, organizat în fiecare an de către English Speaking Union România, unde participații trebuie să susțină un discurs pe tema propusă, aceștia fiind punctați pe criterii precum intonație, limbaj nonverbal și conținut.